Over Het Hoge Licht

De camping dankt haar naam aan de plaatselijke vuurtoren 'Westkapelle Hoog', ook wel Het Hoge Licht genoemd.

Deze 56 meter hoge vuurtoren is de toren van de in 1831 afgebrande Sint Willibrorduskerk die omstreeks 1470 in Westkapelle werd gebouwd. In 1817 plaatste de Staat der Nederlanden een kustlicht op de toren. De kap werd verwijderd en de klokkenruimte verlaagd en ingericht als woonruimte voor de vuurtorenwachter. In 1924 was er een restauratie en na een lichte beschadiging bij het bombardement in 1944 nog eentje.

Vuurtoren Westkapelle

De vuurtoren is van baksteenbouw en voorzien van natuurstenen hoekblokken. Westkapelle Hoog telt 6 verdiepingen. In de eerste geleding is er een ingang met rechte bovendorpel in een geprofileerde spitsboog met driepasvulling. Daarboven ligt een spitsboogvenster. De verdere geledingen hebben spitsboogvensters en nissen, deels met maaswerk. De toren wordt bekroond door een ijzeren lichtbaak. De lichtsterkte bedraagt 2.600.000 candela, de reikwijdte 28 zeemijl. Het lichterkarakteristiek bestaat uit een schitterlicht in iedere 3 seconden.

De toren aan het begin van de Zuidstraat kan worden beklommen. Op gezette tijden is de toren geopend voor publiek. Openingstijden zijn te vinden op een bord bij de deur.